Canova. evig skjønnhet

med Ingen kommentarer

Canova evig skjønnhet

 

fra 9 oktober 2019 al 15 mars 2020, i haller av Museo di Roma av Palazzo Braschi, utstillingen på den intense forholdet Antonio Canova Han levde med City of Roma. Legge avgjørende for hans kreative evner og uuttømmelig kilde til inspirasjon, forklarer også at eksponering gjennom suggererende detaljer.

Fremmet og produsert av Roma Capitale, Institutt for kulturell vekst (Capitolina Superintendence of Cultural Heritage) e Arthemisia, organisert med Zètema Kultur Prosjekt, Det er avhengig av tilstedeværelsen av Giuseppe Pavanello som kurator for en utstilling organisert og komplett, som perfekt blander de mange verkene til stede.

The Show

Utstillingen snor seg gjennom 13 seksjoner innehold, generelle, løpet 170 verker. Det er en historie om i hvilken sammenheng Canova stuper etter hans ankomst i Roma i 1779, og tilstedeværelsen av verker av hans samtidige det fulle omfanget uttalelse der vil det produsere sine mest berømte mesterverk.

 

Den spektakulære effekter som oppstår fra avanserte belysningsløsninger, lage avanserte spill av lys og skygger, og de myke og elegante former av mytiske guder vises i den ideelle skjønnhet nådd. Den behagelige atmosfæren levendegjøring av hans studio i via kolonner, hvor han ble født hans mesterverk, og hvor, "Tourchlight" fikk sine gjester, Det er fascinerende og spennende. Å forestille seg og oppfatter gest, oppdage hvordan formen og råstoffet kan inneholde linjer og myke kurver, opprettet av hender sublime, undring og forbauselse.

Hvor vakkert det betydelige vell av verk fra mange viktige internasjonale museer og samlinger, og italiensk; fra Eremitasjen i St. Petersburg, å komme frem til Vatikanmuseene og Capitoline, og deretter det nasjonale arkeologiske museet i Napoli, den Academies of Fine Arts i Bologna og Ravenna, selvfølgelig Gypsotheca og Antonio Canova Museum i Possagno, og likevel Musée des Augustins Toulouse, Civic Museum of Bassano del Grappa, Corraro Museum i Venezia, , National Academy of San Luca, Strada Nuova Museer i Genoa-Palazzo Tursi, til Museum of Asolo, for å nevne noen. Dette bevis på det sterke engasjementet og autoritative utstilling forslag opprettet for hendelsen. Tross alt, det kan ikke være noe annet når du arbeider med livet til en artist som Antonio Canova.

 

Antonio Canova

"Den nye Fidia", kallenavn velfortjent, Det er anerkjent som den største eksponenten for nyklassisisme i skulptur, Det ble født i Possagno 1. november 1757, Hans far Peter var en steinhugger av yrke, Han holdt sin læretid i Venezia med sin lærer og venn Simone Meoni. I Venezia døde han på 13 Oktobers 1822.

i 1779 han flyttet til Roma, hvor han bodde hele sitt liv og hvor fra begynnelsen kan studere den gamle skulpturen, som allerede hadde beundret i forrige besøk til Pompeii, Paestum og Herculaneum, og komme i kontakt med restaurering workshops av arkeologiske funn, samt lære om teoriene til Winckelman og Mengs. Han reiste ofte i utlandet eller for å gå tilbake til sine opprinnelige bosetninger, men Roma representerte alltid en viktig og nødvendig referansepunkt der for å uttrykke ånd idealet om perfeksjon av antikke skulpturer konjugert til smak av sin tid. Marmoren mildnet av hans kunst forfører og fortryller domstolene, og begynner å skryte prestisjetunge kunder, Napoleon ved pavehoffet, ved Bourbon å habsburgs, inkludert den romerske adelen, Venetian, opp til Russland. Som i livet, hans arbeid okkupert et veldig stort geografisk plass, så etter døden Canova fortsetter å okkupere en betydelig plass i den imaginære kunstneriske.

 

Gå ikke glipp av denne utstillingen hendelse absolutt blant de høyt nivå utstillinger i Roma i den nye sesongen.

 

info, Rutetider og priser

Canova. evig skjønnhet.

fra 9 oktober 2019 al 15 mars 2020, Museo di Roma – Palazzo Braschi, Innspill fra Piazza Navona 2 og Piazza San Pantaleo 10

timer: Hver dag h 10-19
avsluttende dager: 25 desember, 1 januar

billett: Vis bare billett, voksne € 13, redusert € 11

Integrert billett Museum of Rome + messer, beboere: voksne € 19.50, redusert € 17.50
Ikke-bosatte: voksne € 19, redusert € 15

(Billettkontoret stenger kl 18)

info: *30 060608 (Hver dag h 9-19)