etruskiske Colors

med Ingen kommentarer

etruskiske Colors

 

Fra 11 juli 2019 al 2 februar 2020 ved Monte et bevegelig feiring av etruskisk male takket være den ekstraordinære samling av figurative veggplater og verdifulle bygningsrester, mange upubliserte, fra antikkens Caere, gjeldende Cerveteri.

Funnene og tilblivelsen av utstillingen

Frukten av handlingen for utvinning av Beskyttelse Enhet for Carabinieri Riksantikvaren, at i 2016 De har gjenopprettet Genève en betydelig mengde gjenstander ulovlig fjernet fra Italia, herunder de plater og bygningsrester med romerske skulpturer og vaser Magna Grecia, da han fikk et intensivt studie og restaurering av SABAP (Arkeologiske Kunst og landskap), det var mulig å spore opprinnelsen av tallrike fragmenter.

viktig jobb siden funnene hadde blitt funnet akkumulert knust i kasser uten ordre eller retning. På utvinning har det fulgt en stor kulturell samarbeidsavtale mellom Mibac og Ny Carlsberg Glyptotek i København, som resulterte i retur til Italia fra Danmark av tallrike andre lignende fragmenter av Etruscan malte plater til de som finnes i Geneve. Derav veldig stor mulighet for en grundig studie av funnene datert i en svært detaljert periode, mellom 530 og 480 veksel, som ser allerede i 2018 en utstilling og en internasjonal konferanse i Santa Severa Castle, følges i dag av den romerske utstilling med presentasjon av nye resultater fra forskning utført så langt.

The Show

I det førstnevnte varmekraftverk, første offentlig anlegg for byen dateres tilbake til 1912, nå et museum i slutten av nittitallet, det genererer alltid en følelse av overraskelse og særlig engasjement som oppstår fra transcendental gang dialog mellom de gamle kunst mesterverk, eksponering permanent, og moderne innstillinger av motorrommet eller kjeler og dampturbiner. Og antall påfølgende midlertidige utstillinger synes å fornye hver gang dette originale miksen, komme, av resten, det er fascinerende utstilling show.

 

Stien deler rike og terrakotta malt temaer og typer, og så finner vi mytene, i fruktene av Hercules, krigere, idrettsutøvere, dans, ulike sammenhenger, med sikte på å overføre mer nøyaktig og omfattende som mulig. Den lykkelige ideen om å støtte sammenligningsmateriale, i mange tilfeller opphevet publisering, som for eksempel Attic vaser med svarte og røde tall av Castellani samling av de Kapitolmuseene vanligvis ikke utsatt for publikum, ytterligere hjelp besøkende å gå inn med større bevissthet i historien til den gamle Caere i en tid da det var "Den mest velstående og befolket Etruria" i ordene til historikeren Dionysios fra Halikarnassos.

Vekslingen av den ekstraordinære valg av veggplater og bygningsrester med kunstverk, Det genererer en effekt av uventet rart, bringe ut det store prosess bak oppsetningen dyktig tatt vare på. Så den fascinerende historien om etruskisk male blomster med kraft Eracle, av Perseo eller gorgonene en dans som forfører.

 

Å merke en del helt dedikert til driften Carabinieri Cultural Heritage, for femti år med etableringen, der du kan forstå hva betydningen av denne institusjonen, og hva som var avgjørende tiltak mot ulovlig handel med kunstverk laget så langt.

 

ren ja Alfonsina Russo, Claudio Parisi Presicce, Leonardo Bochicchio, Federico Daniel Maras e Rossella Zaccagnini, Det er fremmet av Roma Capitale, Department of Cultural Vekst - Capitolina Superintendence av Riksantikvaren og SABAP, under beskyttelse av Lazio-regionen. Som bevis på konsistensen av de ulike områdene i dette ambisiøse prosjektet de har funnet en gunstig møte.

 

info, Tid og kostnader

etruskiske Colors

Fra 11 juli 2019 al 2 februar 2020, Monte Viale Ostiense 106

timer: Fra tirsdag til søndag h 9-19, 24 e 31 desember h 9-14. Stengt mandag, 25 desember og 1 januar.

billett: voksne € 11, redusert € 10 (Det inkluderer også utstillingen 110 lysår. ACEA er Roma. Mellom lidenskap og innovasjon)

Ingresso gratuito al museo con la MIC-kort, acquistabile nei musei e online all’indirizzo museiincomuneroma@vivaticket.it

info: 060608 (Hver dag h 9-19), e-post info.centralemontemartini@comune.roma.it