Emiliano Mancuso. En annen skjønnhet. Italia 2003-2018

med Ingen kommentarer

fra 14 juni til 6 oktober 2019, på Museo di Roma in Trastevere.

Lokalisert innenfor Carmelite kloster Sant'Egidio, i hjertet av kanskje den mest representative for den romerske kvarteret, Det blir født, litt over førti år siden som Museum of Folklore og de romerske dialekt poeter. i årene, utvikle sine privilegier med utstillinger og konferanser om emner knyttet til byen, Hun har utvidet sin geografiske og tematiske omfang, blir også et sted hvor etterforskningen av den moderne verden kunne etablere en direkte dialog med den historiske fortid.

Emiliano Mancuso Utstillinger Italia
juli 2005 Napoli. Tre jenter går på den lille motoren til sjøen for å Posillipo

Emiliano Mancuso

Og her er det naturlige stedet utstillingen dedikert til Emiliano Mancuso, Roman fotograf som døde tidlig i september 2018. ren ja Renata Ferri, eksponerings gaver 150 bilder gjort over femten års arbeid, når Mancuso Det utforsket den italienske virkeligheten i det nye årtusenet, snu sin oppmerksomhet til mindre synlig, mer skjult og uuttalt. Gjennom bruk av ulike språk og teknikker: svart og hvitt, farge, digitale bilder og Polaroid, og han sniker i den siste delen av sitt liv selv som regissør, Han fanger forskjellig skjønnhet, forkynt i tittelen, laget av urolig og plaget menneskeheten, speil av et samfunn suspendert mellom myten om den vakre landet og søken etter den unnvikende identitet. Faktisk, som kurator "Skjønnhet er ikke som i Italia i den mest klassiske definisjonen, men skjønnheten av 'postkort sosiologisk' Mancuso "

Den italienske Show 2003-2018

De fire delene der utstillingen er delt effektivt avsløre sensitive og oppmerksomme blikket stand til å forstå hendelser og situasjoner som påvirker omforming av samfunnet. Det begynner med

  • Lands of South. En fotografisk prosjekt innen arbeids fem år, fra 2003 al 2008, som det ble gjort i en bok utgitt i 2008. En tur i den italienske Sør i globaliseringens tidsalder, fortsatt tett i grep av sosiale Southern spørsmålet, hvor lysene og motsetninger er dokumentert i en alvorlig og betimelig utseende.
  • State Italia Det er den andre seksjon. Det samler et utvalg av fotografier tatt i løpet av de tre årene 2008- 2011, hvor Mancuso dokumentere historiene og ansiktene til den økonomiske og sosiale krisen i en Italia ringe for å håndtere nye krav. I inngrep med følsom rigor epokegjørende arrangementer som migrerende landinger i Lampedusa, problemene med barns levekår forårsaket av Taranto Ilva fabrikk, eller opprøret av afrikanske arbeidere i Rosarno. Bildene følge mange reportasjer om disse årene. For dette arbeidet vil realisere en bok: State Italia, publisert i 2011.
  • Journal Felix, arbeid 2016 vitner om etterforskningen av et nytt tema. Mancuso tilbrakte et år med barna arrangert av samfunnet Casa Felix, hosting sted barn med familieproblemer eller serverer alternative tiltak til fengsel. I dette tilfellet Mancuso realiserer en dokumentar som, spesifikt, Han forteller det siste året av bolig i strukturen i en gruppe på åtte gutter. Arbeidet vil motta en Golden Globe nominasjon i 2015 beste dokumentar.
  • Le Cicale, Tittelen på den siste delen, full bane. dokumentaren 2018 Det chronicles livet av fire personer, menn og kvinner, nær pensjonsalder eller allerede pensjonert, i vanskelige økonomiske forhold, De søker å løse de ulike problemene samtidig bevare sin verdighet. Laget med fotografen og filmskaperen Federico Romano, Det er på reise i en privat person mer utsatt utført med ærlig søkende på skrupler, som ikke ønsker å utnytte, men identifisere, hvis det er mulig, håper. "Å gi stemme til historiene til disse mennene og kvinnene mener ikke å dvele ved deres ubehag ....... men prøv å sette et positivt bilde. Våre sikader er svært maur " De forklarte Mancuso og Romano.

 

Å merke tekstene som følger de fire delene signert av Domenico Starnone, Lucia Annunziata, Mimmo Lombezzi e Renata Ferri, sammen med engelsk oversettelse redigert av Francesca povoledné.

 

Denne utstillingen er en god mulighet, vandre gjennom forslag til Trastevere, til å besøke et av landemerkene, nå, nabolaget, og la stimulere historier og refleksjoner av en av de viktigste fotografene i henvendelsen de siste årene.

 

info,Rutetider og priser

Emiliano Mancuso. En annen skjønnhet. Italia 2003-2018

fra 14 juni til 6 Oktober 2019, Museo di Roma in Trastevere, Piazza S. Egidio 1 / b

timer: Tirsdag til søndag h 10-20; stengt mandag

billetter: museum + Prisene viser ikke-bosatte: voksne € 6, redusert € 5;

Priser beboere: voksne € 5, redusert € 4. Billettkontoret stenger kl h 19.

info: +39 060606 (Tuti dag h 9-19)