Marina Malabotti fotograf. En offentlig blikk og privat

med Ingen kommentarer

Marina Malabotti fotograf. En offentlig blikk og privat - Galleria Nazionale Roma

 

fra 5 februar til 31 mars 2019

På Galleria d'Arte Moderna e Contemporanea utstilling, av Giacomo Daniela Gragapane.

 

I dag, med alle de teknologiske verktøyene tilgjengelig, fotografering og det å fotografere vises som trivielle elementer hvorav alle synes å besitte kompetansen. Så når du kommer i kontakt med de i instrumentet stopper alltid bilder, Han kan finne en intim og transcendent relasjon, du skjønner hva det betyr å stoppe øyeblikket, ta et pust eller fortelle en historie. Det er endelig i stand til å oppfatte de som vet hvordan å skape kunst gjennom en gest for oss alle ble daglig.

 

Hvem er Marina Malabotti

Utstillingen dedikert til Marina Malabotti avslører hans kunst. Fotograf-antropolog, døde tidlig i 1988 år 41 alder, Han begynte å jobbe som grafisk designer og. Han fotografering på slutten av sekstitallet. giftet seg i 1972 av antropolog Francesco fået Han begynner å følge ham i hans søk kampanjer samarbeider også med Collective Bilde og Controinformazione, i nær kontakt med den Bottega bilde (Gruppe av visuelle forskere deltok blant annet ved å Piero Berengo Gardin e Franco Pinna). Hans fotografiske undersøkelser gjennomføres fortrinnsvis i Sør-Italia, noen ganger i grupper eller alene:

mellom 1970 e 1976 Det er tema for folkefester og Holy Week i Campania, Calabria og Sicilia. I Calabria opprettholder fortsatt reportasjen på Melissa samfunnet, på begravelse ritene i det sentrale området av regionen, landskapet og folk arkitektur, og tilstanden til kvinner og barn; alle gjort mellom midten 70 og mid 80. Han samarbeider med universiteter og forskningssentre, hans fotografier er publisert i spesialiserte blader og nasjonale aviser, bli en viktig referanse for sin stemnings kapasitet bestemmes også ved sin estetiske eksperimentering Forskning.

 

The Show

To punkter inneholder rik 170 shots. En omfattende oppsummering av hans enorme virksomhet med jobber som har sett en konklusjon sammen med andre uferdig. En del har tittelen Undersøkelser på bakken: herunder dokumentasjon og testing (1970-1984), og det samler bilder av de mange etnografiske forskningskampanjer utført, i de fleste tilfeller, i samarbeid med avdelingene Anthropology 'Universitetet i Calabria og dell 'University of Messina.

I bor på "historier" av fotograf-antropolog føler vi en vitalitet som gjør nesten få stemmene fra fortiden. Den svarte og hvite passerer på alt; Faces of lidenskap, ineluctable skjebner, nedslitte bygninger og sliten, intense øyne, livet, og død. Det forklarer kunsten å stoppe flyktig øyeblikk fanget dall'indagatore av menneskets natur.

Den andre delen er viet til fotografier tatt 1981 i løpet av Galleri for moderne kunst og samtidskunst; Ett år i Galleri: Etnografiens av en art plass (1981) med som undersøker kunstnerisk plass. i 1980 Galleri vert utstillingen Oceans. Symboler og ritualer til dødsfall i den sørlige italienske folkekulturen, Resultatet av arbeidet som gjøres av Malabotti, i samarbeid med Faeta, ritualer og symboler for død. Med støtte fra Giorgio de Marchis, da leder av galleriet, prosjektet ble født, dessverre uferdig. Fotografen gir bilder av ansikter og handlinger lært i sitt forhold til museet; kunstnere, kritikere, teknisk, kommunikasjons kuratorer, besøkende. Alt tatt i samspill med hverandre og med de kunstneriske verk. Det er en psykologisk tilnærming sniffing kunnskap og kultur, Formålet og rollen til et miljø som Galleria.

 

Denne utstillingen markerer tilbakekomsten liksom Marina Malabotti i "hans" Galleri for moderne kunst og samtidskunst, som for å fullføre prosjektet der livet ikke kunne fullføre. Og dette legger følelser til arbeidet med den spennende fotograf.

 

info, Kostnader og Tid

Marina Malabotti fotograf. En offentlig blikk og privat

fra 5 februar til 31 mars 2019

Galleri for moderne kunst og samtidskunst, Via delle Belle Arti 131

timer: tirsdag – søndag: h 8.30 - h 19.30, stengt mandag, Sist innlogget h 18.45

Full billett € 10; reduserte 5 €

Tel: 060608