Robert Mapplethorpe. Den sensitivt mål

med Ingen kommentarer

Robert Mapplethorpe utstilling på Galleria Corsini i Roma

 

fra 15 mars til 30 juni 2019 ved The Galleria Corsini.

På trettiende årsdagen for dødsfallet Robert Mapplethorpe, den Corsini Gallery i Roma Det er en hyllest til ham med en utstilling inspirert av kopimaskiner produsert av sin fotokunst. ren ja Flaminia Gennari Santori, Også direktør National Galleries Barberini Corsini, Utstillingen presenterer for første gang i en moderne artist galleri gjennom 45 verker fra Mapplethorpe Foundation i New York.

Robert Mapplethorpe

Født i New York på 4 november 1946, kjent for sine portretter av kjendiser, inkludert Andy Warhol, Amanda Lear e Patti Smith hans elskerinne før, og deretter en god venn, som han innså også dekke av hans si hester. Som en gutt han deltok på Pratt Institute i Brooklyn etter et kurs av reklame, etter en kort oppgivelse fortsetter sine studier denne gangen etter et kurs i grafisk kunst, som imidlertid ikke vil avslutte. i 1970 Han begynte å lage bilder laget med polaroid, den 1973 er den første separatutstillingen "Polaroids". i 1975 begynner å operere med Hasselblad, gave av sin elsker Sam Wagstaff, som hadde hjulpet Mapplethorpe å gjøre kjent sitt arbeid i høye samfunnet sirkler. Med det nye verktøyet, som gir full kontroll over situasjonen, Han innser mesterverk som vil gjøre ham berømt internasjonalt: den kontroversielle The X Portfolio, portretter av kjendiser, stilleben, og sadomasochistisk bilder. Shots som resulterer og samtidig formidle nye og uventede karakteristiske trekk. Fagene og temaer som er typiske for pornografi, som blomster som vekker intime symboler eller bilder av kroppen bygningen mester Lisa Lyon, generering av en blanding av tiltrekning og frastøtning og en følelse av fullkommenhet et resultat av motstridende virkelighet og tilstedeværelse av mannlig og kvinnelig. Han døde i Boston på 9 Marzo del 1989. Diceva che "Kunst er en nøyaktig oversikt over den tiden der det ble gjort", og i sin tid Mapplethorpe Det fordypet han seg med den utmattende søk etter skjønnhet gjennom åpenbaringen av lys og skygge, hjelp

Den sensitivt mål

Valg av 45 verker, hvor kunstnerens oppmerksomhet til skjemaet er representert mer fremtredende, Det har vært drevet av et ønske om å relatere dem til museet sammenheng, med den hensikt å skape en relasjon mellom den besøkende, arbeid og nye og utfordrende miljø. Tidligere var det slik at arbeidet med Mapplerthorpe Han ville bli plassert ved siden av Michelangelo den Auguste Rodin, I dette tilfellet er den store nyheten om at harmoni og symmetri alltid søkt etter fotografen, De er allerede dominerende i arkitekturen av plassen, den Palazzo Corsini, og i arbeidene inneholdt i den permanente utstilling.

 

Det er så involvert i et spill av undersøkelse av likheter og forskjeller med verk av fortiden. "Oberland" av 1978 minner om portretter av Lorenzo Lotto, "Saint John the Baptist" av Caravaggio og "Venus og Adonis" av José de Ribera sammenlignet med "Svart Bust" og "Apollo" av 1988, eller "Woman" av 1981 foran det sekstende århundre "Portrait of a Woman" av en tilhenger av Fra januar Scorel, er eksempler på hvordan kunsten Mapplerthorpe kan skyve observatøren, transcendere emnet, mot detaljene i symmetri og lys, akkurat som sammenlignings verk, understreker deres skulpturell karakter. han sa: "Hadde jeg vært født ett eller to hundre år siden, Jeg kunne ha vært en skulptør, men fotografering er en veldig rask måte å se, å lage skulpturen ", og de gamle skulpturer ofte funnet inspirasjon til å nå sitt ambisiøse kunstneriske mål, dvs. universalize enhver person inquadrasse, av mannlige og kvinnelige nudister til fortsatt liv. I et intervju utført av Janet Kardon sa han "Hvis jeg ser på et stykke brød eller en blomst, eller du, øyet mitt er ikke annerledes ".

 

Utstillingen overraskende og medfører i kontinuerlig dialog mellom tidligere og nåværende, i språkene i forskjellige og utfyllende verk, omslutter den besøkende i en uventet og spennende reise.

info, Time og kostnader

Robert Mapplethorpe. Den sensitivt mål

Roma, Corsini galleriet, via Lungara 10 – Roma
fra 15 mars til 30 juni 2019
TIDSPLAN: Onsdag til mandag fra 8.30 ved 19.00.

Billettkontoret stenger kl 18.00.

BILLETT: full 12 € – redusert 6 €
Billetten er gyldig fra tidspunktet for stempling for 10 dager i både Museum lokaler: Palazzo Barberini og Galleria Corsini.

TEL: +39 06 4824184

E-POST INFO: comunicazione@barberinicorsini.org

OFFISIELL SIDE: http://www.barberinicorsini.org