Roma i mørkerommet. Fotografier av det nittende århundre byen i dag

med Ingen kommentarer

Vis Roma i mørkerommet

 

fra 27 mars til 22 september 2019 på Museo di Roma De feiret 180 alder fra fødselen av fotografering. Utstillingen kuratert av Flavia Fish e Simonetta Tozzi gaver 320 bilder alle foto fra arkivene til Museum of Rome.

 

Fotografering i Roma

siden 1839, når Daguerre Den presenterer Academy of Sciences i Paris sin oppfinnelse til å fikse bildene på en sølv folie, i Roma og operere de første daguerreotypists, etterpå, Det vil være en av de første byen til å ta overgangen til fotografiet skrives ut på papir fra en negativ. Den utbredte bruken av ny befruktning ble satt inn i kjølvannet av landskapsmaleri billedlig, hvor han fant en enorm markedsføring plass, undergraving gamle avspillingssystemer. Med definisjonen av rollen av kapital, Etter samlingen av Italia, Roma var det ideelle stedet for utvidelse av fotografiske, ikke bare som en reproduksjon av bildeminnet, men også som en bevisst utvikling av andre felt der det kan brukes.

Banen av de viktigste områdene av fotografiske historie av den evige stad, Det er representert i en ekstraordinær måte fra denne eksponering.

 

The Show

den 9 seksjoner Jeg er en overraskende bane. I de ulike temaene og utvikling teknikker illustrert, du kan beundre og stemningsfulle områder, og de fascinerende urbane transformasjoner som har fulgt utviklingen av hovedstaden.

  • Opplev lyset: fødsel og fremdrift av fotografering Det er begynnelsen av eksponeringen. Dagherrotipi, saltet papir, og albumin er elementene testet av de første fotografene ofte ledsaget av malere i sine forsøk på å fange opp områder.
  • Dokumentere den gamle: baner gjennom ruins Det illustrerer hvordan den fotografiske teknikken brukes umiddelbart for arkeologiske undersøkelser.
  • Sentrum av kristendommen understreker den symbolske aspekter av byen som en universell åndelig referansen ansikt og hvordan dette aspektet av det daglige livet i byen selv. Høytidelighet representert ved bilder av Peterskirken, sammen med de skjulte glimt inne Vatikanmuren, oppsummere perfekt den dype sjelen av byen.
  • vassdrag: tilstedeværelsen av elva og den monumentale fontener utforsker den vitale forhold til naturlig element og alle forvrengninger forårsaket.
  • En evig hage: Roma mellom by og land vitner om enorme naturrikdommer i fixity av de sjarmerende figurer av hager og parker.
  • Den nye kapitalen: reguleringsplan for slutten av forrige århundre til den moderne byen kanskje en av de mest fascinerende seksjonene, der de spore urban transformasjon for å tilpasse byen til rollen som hovedstad i Italia før, og deretter for å møte behovene til modernisering som kreves av de senere perioder. Interessant tilstedeværelsen av mange verk i Ciampi, i mange år magasinet fotograf Capitolium, som ga et stort bidrag til transformasjon av fotografens håndverket.
  • Anledninger av sosialt liv hvor fotografering blir en bestemt modus for overføring av det sosiale historie. Så av offisielle begivenheter alternere med bilder av festivaler og markeder populære bilder, eller til de forestillinger av kunstnere som Joseph Beuys e Keith Haring.
  • Gjennom speilet: negativer på glassplaten i stedet den presenterer en rekke nittende århundre plater i bakgrunnsbelyst glass.
  • portretter Det stenger beundringsverdig en fullstendig og uttømmende utstilling. seksjonen, Kanskje den mest interessante, Modellen poserer og interiør av nittende århundre studier, av tablå livsnyteren, de såkalte levende bilder så populær i slutten av forrige århundre og begynnelsen av det tjuende århundre, som bekrefter direkte dialog av tiden mellom maleri og fotografi.

 

I utstillingsrommene er planlagt en installasjon laget av fotografering studenter av Roma University of Fine Arts (RUFA), det vil gjenopplive kulturlivet i hovedstaden med spesialtegn som de Chirico, Pasolini eller Schifano. I tillegg er en rekke konferanser eller workshops vil berike temaene utsatt.

 

info, Rutetider og priser

Roma i mørkerommet. Fotografier av det nittende byen i dag

fra 27 mars til 22 september 2019

Museo di Roma - Palazzo Braschi Piazza Navona, 2 og Piazza San Pantaleo, 10

timer: Fra tirsdag til søndag h 10-19. Stengt på mandag

billettprisen: voksne € 7, redusert € 5. Billettkontoret stenger kl h 18

info: Tel. 060608, aktiv h 9-19