God mat i dåliga tider

med Inga kommentarer

Teatro bra kök i dåliga tider

 

vinter 1940. Mussolini, i sitt berömda tal av 18 november, han förklarade: ”Vi kommer att bryta ryggen till Grekland”.

Tusentals har ryckt från sina hem, från sina jobb, från deras rötter: Guido, en ung kock, är en sådan. Inte slåss på frontlinjen, på slagfältet, men laga fascistiska armén beroenden. Under tjänsten kommer att gå igenom olika kök och laga mat för andra munnar att mätta, som ofta fly. Det enda målet är att gå hem, Villa Santa Maria, att återförenas sin familj, till sina rötter, till hans kök.

Den Theater Company FORGE ZERO

presenterar

God mat i dåliga tider

En produktions Forge Zero

Originaltext Francesco Battaglia

Regisserad av Matthew Finamore

Regiassistent Olga Galieri

Skådespelare Andrea Carriero, Lorenzo Guerrieri, Paul Madonna, Sara Giannelli

Kostymdesignern Julia Menaspà

Direktörens anteckningar

Denna show föddes ur behovet av att berätta historien om en soldat sett ur ett nytt perspektiv: att laga. Skräcken av krig, berättade och representerade flera gånger, Här är spionerade med ovanliga linser kök. Guido innan de en soldat är en kock, men trots inte lever aldrig den första raden av slagfältet, fortfarande andas våndan av dessa år.

Alla tecken som Guido möter under affären kommer att representeras av tre andra aktörer som turas om i mer än tio roller i ett slags virvelvind av rykten, dialekter, språk och kulturer (även kulinariska). I showen finns det inget försök till total mimik eller realism natursköna och samma aktörer verkar aldrig riktigt från scenen; I själva verket kommer deras förändringar vara synlig för allmänheten som kommer att omvandlas inför deras ögon aktörer i olika karaktärer.

Den Guido äventyr är en resa, en läcka, en konstant försök att återvända hem, så att han äntligen kan fråntagen sin uniform och återigen bär civila kläder och förkläde. Det Guido vi kan beskriva modern odyssé där “återvända hem” Det slutar inte Nell'accezione geografiska sikt, men som är konfigurerad som en kontinuerlig extern och intern kamp i ett försök att återta, under förstörelsen av ett världskrig, lukten och smaken hos “hus”.

när, Duva, Information

från 13/06/2019 al 15/06/2019
Teater Dokument
Via Nicola Zabaglia, 42 – Roma (RM)
Testaccio

BETALA FÖR FAMILJER KVÄLL
timmar:
13 juni timmar 21:00
14 juni timmar 21:00
15 juni timmar 18:00

Info och bokning:
tel. 331 1062629
fucina0@gmail.com
FB sida och Instagram: Forge Zero

källa: https://www.oggiroma.it/eventi/spettacoli/cucina-buona-in-tempi-cattivi/47584/