Emiliano Mancuso. En annan skönhet. Italien 2003-2018

med Inga kommentarer

från 14 juni 6 oktober 2019, vid Museo di Roma i Trastevere.

Beläget i Carmelite klostret Sant'Egidio, i hjärtat av den kanske mest representativa för den romerska kvarteret, Det föds, drygt fyrtio år sedan som Museum of Folklore och de romerska dialekt poeter. under åren, utveckla sina rättigheter med utställningar och konferenser om ämnen som rör staden, Hon har utökat sin geografiska och tematisk räckvidd, blir också en plats där utredningen av den samtida världen kunde etablera en direkt dialog med historiska förflutna.

Emiliano Mancuso visar Italien
juli 2005 neapel. Tre flickor som går på den lilla motorn till havet för att Posillipo

Emiliano Mancuso

Och här är den naturliga platsen utställningen tillägnad Emiliano Mancuso, den romerska fotograf som dog i förtid i september 2018. ren ja Renata Ferri, exponeringspresenterar 150 foton gjorts under femton års arbete, när Mancuso Det utforskade italienska verkligheten av det nya millenniet, vända sin uppmärksamhet till de mindre synliga, mer dolda och outtalade. Genom att använda olika språk och tekniker: svart och vitt, färg, digitala bilder och Polaroid, och han smyger i den senare delen av sitt liv även som regissör, Han fångar de olika skönhet, uppställs i titeln, gjord av oroliga och drabbade mänskligheten, spegel av ett samhälle upphängd mellan myten om det vackra landet och sökandet efter den svårfångade identitet. I själva verket, som curator "Skönhet är inte det i Italien i den mest klassiska definitionen, men skönheten i 'vykort sociologisk' Mancuso "

Den italienska Show 2003-2018

De fyra avsnitt som utställningen är uppdelad på ett effektivt sätt avslöja känsliga och uppmärksam blick kunna förstå de händelser och situationer som påverkar omvandlingen av samhället. Det börjar med

  • Lands of South. En fotografisk projekt inom arbetar fem år, från 2003 al 2008, som det gjordes i en bok som publicerades i 2008. En resa i södra Italien i globaliseringens tid, fortfarande tight i klorna på social Southern fråga, där ljus och motsägelser dokumenteras på ett seriöst och snabb look.
  • State Italien Det är den andra delen. Den samlar ett urval av fotografier tagna under de tre åren 2008- 2011, där Mancuso dokumentera historier och ansikten av den ekonomiska och sociala krisen i ett Italien ringa för att ta itu med nya krav. Engagera med känslig likstelhet epokgörande händelser såsom migrerande landningar i Lampedusa, problemen med levnadsvillkoren för barn som orsakas av Taranto Ilva fabrik, eller resningen av afrikanska arbetare i Rosarno. Bilderna följer många nyhetsinslag av dessa år. För detta arbete kommer att inse en bok: State Italien, publiceras i 2011.
  • Journal Felix, arbete 2016 vittnar om utredningen av ett nytt tema. Mancuso tillbringade ett år med barnen värd samhället Casa Felix, hosting plats barn med familjeproblem eller servering alternativa åtgärder till fängelse. I det här fallet Mancuso inser en dokumentär som, specifikt, Han berättar det senaste året är bosatt i strukturen av en grupp av åtta pojkar. Arbetet kommer att få en Golden Globe-nominering i 2015 bästa dokumentärfilm.
  • Le Cicale, titel sista avsnittet, fullständig sökväg. dokumentären 2018 Den skildrar livet för fyra personer, män och kvinnor, nära pension eller redan gått i pension, under svåra ekonomiska förhållanden, De försöker att ta itu med de olika problem samtidigt som deras värdighet. Tillverkad med fotografen och filmaren Federico Romano, Det rör sig i en privat person mer sårbar genomförs med ärliga sökare av skrupler, som inte vill utnyttja, men identifierar, om möjligt, hoppas. "Att ge röst åt berättelserna om dessa män och kvinnor inte betyda att älta sina besvär ....... men försök att sätta en positiv bild. Våra cikador är mycket myror " De förklarade Mancuso och Romano.

 

Att notera de texter som följer de fyra sektioner som undertecknats av Domenico Starnone, lucia Annunziata, Mimmo Lombezzi e Renata Ferri, tillsammans med engelska översättningar redigerad av Francesca povoledné.

 

Utställningen är ett bra tillfälle, promenader genom förslagen från Trastevere, att besöka en av de landmärken, nu, det område i, och låt stimulera berättelser och reflektioner av en av de viktigaste fotografer undersöknings under de senaste åren.

 

Info,Tidtabell och priser

Emiliano Mancuso. En annan skönhet. Italien 2003-2018

från 14 juni 6 Oktober 2019, Museo di Roma i Trastevere, Piazza S. Egidio 1 / b

timmar: Tisdag till söndag h 10-20; stängd måndag

biljetter: museum + Priser uppvisar utomlands bosatta: vuxna € 6, Minskad € 5;

Priser invånare: vuxna € 5, Minskad € 4. Biljettkontoret stänger kl h 19.

Info: +39 060606 (Tuti dag h 9-19)