Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/hotelrinascimento.com/public_html/news/wp-content/themes/pinnacle/themeoptions/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Medardo Rosso visas i Rom | Hotel Rinascimento

Medardo Rosso

med Inga kommentarer

Medardo Rosso

 

från 10 oktober 2019 al 2 februari 2020, vid Palazzo Altemps, en del av den National Roman Museum, För första gången i Rom en monografisk utställning tillägnad Medardo Rosso, den ursprungliga tolkningen av idén Impressionist skulptören kopia. Skulptör och bortom, stånd, även genom fotografering, att studera olika synvinklar stimuleras av hans verk helt enkelt att erbjuda dem till allmänheten mer tankeställare.

The Show

Den har mer än 30 fungerar föreliggande anordnade i en tematisk ordning. En specifik väg genom salarna i första våningen i slottet, där närvaron av vissa ämnen presenteras och jämförs med olika versioner, där du kan se kontinuerlig bearbetning av ett ämne i förhållande till frågan och ljus variant. brons~~POS=TRUNC, vax och gips kommer att upptäcka de mest sympatiska material Medardo Rosso i sitt arbete, i ett försök att ge efter för vad han kallade "Fugitive utrymmet av en delad andra". I denna avsikt curatorer verkar den nått, det vill säga, för att visa hur Rosso Vi har faktiskt lagt grunden för det moderna tänkandet i relation till idén om kopiering, inte längre så enkelt reproduktion, men som en sann tolkning. Serien av verk som "skrattar girl", "Man läsning", Jewish Child "o" Laughing ", är explicita exempel på hur varje gång det verkar stå inför ett nytt verk.

Exponeringen berikas av den extraordinära suggestiva sammanhang som stimulerar ständiga hänvisningar till klassisk, genom jämförelse med mästerverken i Museum of Palazzo Altemps. Emerge en ny dialog och mycket intressant, vilket gör omfattande förstå värdet av den konstnärliga siffran Medardo Rosso.

En annan viktig del i definitionen av den kreativa bana Rosso Här är bilderna på skärm tillsammans med skulpturer. I själva verket slutet av artonhundratalet, tack vare fotografi, fördjupar konstnären sin forskning om materia och ljus, den senare nästan bearbetas som råmaterialet i sig. Det genomförde ett originellt sätt genom att analysera skuggorna, kontraster och harmonier att upptäcka fler potentiella arbete. Det är därför hans fotografier är inte bara stöder förståelsen, men är verkliga undersökning som öppnar nya perspektiv.

Medardo Rosso

Född i Turin 1858, han flyttade med sin familj i 1870 i Milano, där han deltog i Brera Academy. i 1889 han gick till Paris där han kom i kontakt med impressionisterna konstnärer. I livet hade han stort erkännande; han ut i Paris, wien, London, Venezia. uppskattas genom Avgasa e Rodin, Han hade ett stort inflytande på artister som Boccioni, Manzù e Carra. Han dog i Milano 1928. säkert första våningen Artist och stjärnan i flera nyligen och internationella utställningar i New York, Rotterdam o St.Louis; i Italien, paradoxalt, Han levde en förmögenhet mindre konsekvent. Utställningen i Rom, den första helt tillägnad konstnären i huvudstaden, Han vill fylla ett tomrum som inte hade någon anledning att existera, ge tillräckligt utrymme till storleken av skulptören, sitt sökande efter sanningen genom konstverket och dess kreativa filosofi som han kallar:

"Som målning, Också skulpturen har förmågan att vibrera i tusen udda linjer, att komma till liv på grund av hjärnskakning av skuggor och ljus, mer eller mindre våldsam, av mystiskt fastna i varma och kalla färger, även om ärendet kommer att monokrom, när konstnären vet hur man beräknar väl chiaroscuro som är till sitt förfogande; att spela med ett ord varelser med all sin egen miljö och återuppliva dem till oss. "

Utställningen är sammanställd av Paola Zatti, konservativa av Gallery of Modern Art Milan, är ja Francesco Stocchi, curator Museum Boijmans di Rotterdam, inom ett samarbete med National Roman Museum och Museo Medardo Rosso i Barzio, som betonar, på ett sätt som överensstämmer med detta förslag, målen för den nationella museisystemet syftar till att förbättra användningen av kulturarvet. En oslagbar möjlighet att fördjupa en beundransvärd konstnär.

 

Info, Tidtabell och priser

Medardo Rosso

från 10 oktober 2019 al 2 februari 2020,

National Roman Museum – Palazzo Altemps, P.zza Sant'Apollinare, 46

timmar: Tisdag-söndag h 9-19.45, stängd måndag

biljett: Hela enda säte € 10; Supplement € 3 (obligatoriskt i fallet med utställningen i museet utrymmen), Full Card kumulativ € 12 (giltigt i tre dagar ger tillgång till alla museum lokaler); Supplement € 3,00 (obligatoriskt i fallet med utställningen i museet utrymmen)

Info: +39 06684851, E-post mn-rm@beniculturali.it