Imaginära landskap av Giordano Angeletti

med Inga kommentarer
Paesaggi Immaginari di Giordano Angeletti

 

kritiska texter:
* Frank Martin
* Riccardo Pieroni

Dessa fotografier visar den offentliga arkitektoniska miniatyrer placerade i samband typiska i södra USA. Kontrasten mellan arkitekturen levde - real och miniatyr, som idealiserar former och projekt värdena, skapar en dynamisk i bilden som talar om skillnaderna mellan att tillhöra en plats och ockupera det, mellan verklighet och fly in i fantasier med öppna ögon.
"Dessa frågor är en reflektion över mitt tillstånd emigrerade, i ett försök att hejda rötterna upplevt gjutna nya rhizom, Jag tar sin tillflykt till en nostalgi färgad tidning. Dessa utrymmen hör inte till mitt förflutna, men de är fantasier om nostalgi och melankoli nyanser för vad som aldrig varit; är försök att förankra mig på en plats som är främmande för mig, illusioner upprullning i ett försök att bli sann. "
När dessa bilder ses tillsammans blir ramar en berättelse, en berättelse, en utforskning av ett utrymme föreställt samtidigt, önskade och faktiska. De presenterar betraktaren med bebyggda landskap som saknar mänskliga figurer men full av deras spår. Dessa imaginära landskap är förankrade till en viss plats, Savann, georgien, bo i en geografi på grund av södra USA som vi möter i den litterära och filmiska.
Arbetet presenteras här använder en inversion av de fotografiska vanor; den tagna bilden inte har reducerats att komma in i tryckarket, men det förstorade att vara större än den ursprungliga. De fotograferade miniatyrer representerar vanliga föremål; är arketyper som är igenkännliga i korthet. I början, bilderna är rimliga men något som undergräver trovärdigheten. Objekten är lätta att läsa, men något i detalj ifrågasätter rimligheten i bilden.

källa: https://www.oggiroma.it/eventi/mostre/paesaggi-immaginari-di-giordano-angeletti/49437/