Robert Mapplethorpe. Den känsliga målet

med Inga kommentarer

Robert Mapplethorpe utställning på Galleria Corsini i Rom

 

från 15 mars 30 juni 2019 vid The Galleria Corsini.

Den trettionde årsdagen av död Robert Mapplethorpe, den Corsini Gallery i Rom Det är en hyllning till honom med en utställning inspirerad av kopieringsmaskiner som produceras av sin fotokonst. ren ja Flaminia Gennari Santori, Även chef för National Galleries Barberini Corsini, Utställningen presenterar för första gången i modern artist galleri genom 45 verk från Mapplethorpe Foundation di New York.

Robert Mapplethorpe

Född i New York 4 november 1946, känd för sina porträtt av kändisar, även inkluderande Andy Warhol, Amanda Lear e Patti Smith matte innan och sedan en stor vän, som han också insåg omslaget till hans säg hästar. Som pojke han deltog i Pratt Institute i Brooklyn efter en kurs av reklam, efter en kort nedläggning återupptar sina studier här gången efter en kurs av grafik som dock inte kommer att upphöra. i 1970 Han började att skapa bilder gjorda med polaroid, den 1973 är den första separatutställning, "Polaroids". i 1975 börjar att verka med Hasselblad, gåva av hennes älskare Sam Wagstaff, som hade hjälpt Mapplethorpe att tillkännage sitt arbete i höga samhället kretsar. Med det nya verktyget, som ger full kontroll över scenariot, Han inser de mästerverk som kommer att göra honom berömd internationellt: den kontroversiella X Portfölj, porträtt av kändisar, stilleben, och sado-masochistiska bilder. Skott som resulterar och samtidigt förmedlar nya och oväntade distinkta drag. Ämnena och teman som är typiska för pornografi, som blommor som väcker intima symboler eller bilder av mästare body building Lisa Lyon, alstring av en blandning av attraktion och repulsion och en känsla av perfektion resulte från motstridiga verkligheten och närvaron av manligt och kvinnligt. Han dog i Boston på 9 mars 1989. Han sade att "Konsten är en korrekt redogörelse för den tid som det gjordes", och på sin tid Mapplethorpe Det nedsänkt han sig med ansträngande sökandet efter skönhet genom uppenbarelsen av ljus och skugga, med användning av

Den känsliga målet

Valet av 45 verk, där konstnären uppmärksamhet på formen representeras mer framträdande, Det har drivits av en önskan att relatera dem till museet sammanhang, med avsikt att skapa en relation mellan besökaren, arbete och nya och utmanande miljö. Förr i tiden var det så att arbetet med Mapplerthorpe Han skulle placeras bredvid Michelangelo den Auguste Rodin, I detta fall är den stora nyheten att harmoni och symmetri alltid sökt av fotografen, De är redan dominerar i arkitekturen av utrymmet, den Palazzo Corsini, och i verk som ingår i den permanenta utställningen.

 

Det är så involverad i en omgång undersökning av likheter och skillnader med verk från det förflutna. "Oberland" av 1978 påminner om de stående av Lorenzo Lotto, "Johannes Döparen" av Caravaggio och "Venus och Adonis" av Jusepe de Ribera i jämförelse med "Black Bust" och "Apollo" av 1988, eller "Woman" av 1981 framför det sextonde århundradet "Porträtt av en kvinna" av en anhängare av Från januari Scorel, är exempel på hur konsten att Mapplerthorpe kan driva observatören, överskrider ämnet, mot detaljerna i symmetri och ljus, precis som jämförelse verk, betona deras skulpturala karaktär. han sade: "Hade jag fötts ett eller två hundra år sedan, Jag kunde ha varit en skulptör, men fotografi är ett mycket snabbt sätt att se, att göra skulpturen ", och antika skulpturer som ofta inspiration att nå sitt ambitiösa konstnärliga mål, dvs universalize någon person inquadrasse, av manliga och kvinnliga nakenstudier till stilleben. I en intervju genomförd av Janet Kardon sade han "Om jag tittar på en bit bröd eller en blomma, eller om du, mitt öga är inte annorlunda ".

 

Utställningen överraskande och innebär i den kontinuerliga dialogen mellan tidigare och nuvarande, i språk olika och kompletterande arbeten, omsluter besökaren på ett oväntat och spännande resa.

Info, Timme och kostnader

Robert Mapplethorpe. Den känsliga målet

Roma, Corsini Gallery, via Lungara 10 – Roma
från 15 mars 30 juni 2019
TIDTABELL: Onsdag till måndag från 8.30 vid 19.00.

Biljettkontoret stänger 18.00.

BILJETT: full 12 € – reducerad 6 €
Biljetten gäller från tiden för stämpling till 10 dagar i både museum lokaler: Palazzo Barberini och Galleria Corsini.

TEL: +39 06 4824184

E-MAIL INFO: comunicazione@barberinicorsini.org

OFFICIELL SITE: http://www.barberinicorsini.org